Webinar 10. december 2020

Test og kvalitetssikring i en skaleret agil udviklingsmodel

Ved EUROSTAR 2020 vandt vores helt egen Gitte Ottosen prisen for best paper med sin artikel om test i en skaleret agil udviklingsmodel.

Gittes paper dannede grundlag for præsentationen på konferencen, og da vi ved, at det er udfordringer, som mange, der arbejder med skaleret agil udvikling, kan nikke genkendende til, tilbyder vi her en mulighed for deltagelse i webinar med samme tema. Vi tager udgangspunkt i præsentationen fra EUROSTAR men fylder lidt mere indhold på, da vi har lidt bedre tid – og så bliver præsentationen naturligvis holdt på dansk.

Uanset om du er agil coach, scrum master, udvikler, product owner, tester eller test manager vil der være værdi at hente i præsentationen.

I videoen kommer Gitte bl.a. ind på, hvordan Agile har været på menuen i næsten 20 år, “formelt” siden 2001, hvor det agile manifest blev defineret, men reelt endnu tidligere – bare uden at benytte udtrykket “agile”, i form af extreme programming og andre iterative teamfokuserede måder at arbejde på.

I de senere år er der opstået flere skalerede agile modeller som f.eks. LeSS, Scrum@Scale og SAFe®, og særligt Scaled Agile Framework (SAFe®) har fået en fremtrædende plads i mange virksomheder globalt.

Ifølge www.scaledagileframework.com siger SAFe overraskende lidt om test og testmanagement og fokuserer primært på test udført på teamniveau for den enkelte user story. Så hvad gør du for at understøtte test og kvalitet i en skaleret agil model? Hvordan får du det rette fokus på både team og tog niveau? Og hvordan ændrer rollen som testmanager sig i den skalerede agile kontekst?

I præsentationen kommer Gitte vidt omkring, fra det agile mindset og de agile principper, over den agile test strategi, og hvordan den bliver bragt til live i både tog og team, til den kommunikation og koordination, der kan være nødvendig på tværs af teams, for ikke at forglemme test managerens rolle i SAFe®.

Vil du på kursus med Gitte? Se vores kurser her.