Rune Øls Andersen – junior testkonsulent

Rune Øls Andersen

Junior testkonsulent

+45 4024 6655 rune@key2quality.dk

Som junior testkonsulent hos Key2Quality har Rune opnået erfaring med testanalyse, testdækning, koordinering og estimering af testforløb samt udarbejdelse af testcase og forbedring af disse. Disse opgaver har givet Rune et indblik i, hvordan et testforløb kan udvikle sig og forbedres undervejs, så man sikrer den bedst mulige kvalitet af et produkt.

Rune er certificeret i ISTQB Foundation, ISTQB Foundation Agile Extension, TMAP: High-Performance Quality Engineering. Derudover er han uddannet professionsbachelor i Økonomi & IT fra Erhvervsakademi Aarhus. Det var under sin uddannelse, Runes interesse for det testfaglige opstod, med alt hvad det indebærer af test af software, udvikling og implementering af IT-projekter, procesoptimering, innovation og change management. Uddannelsen forberedte samtidig Rune på, hvad det ville sige at abejde agilt og at agere med omstillingsparathed i et projekt. I dag falder det Rune naturligt at arbejde agilt i de projekter, som han er tilknyttet.

Rune motiveres både af komplicerede opgaver og af opgaver, som kræver noget benarbejde. Han holder meget af procesoptimering, detaljeorienteret arbejde og vidensdeling – alt sammen inden for rammerne af god kommunikation. Han er analytisk stærk og har evnen til hurtigt at tilegne sig viden på ekspertniveau inden for fagligt tunge områder og på den måde blive den naturlige ”go to”-person. Men uanset hvor dybt han får gravet sig ned i et fagligt område, har han som testkonsulent altid slutbrugerens behov for øje.

Rune er grundig, struktureret og trives med at arbejde selvstændigt i en ekspertrolle. Han holder dog lige så meget af at indgå i et team og kan godt se sig selv som team lead for en mindre feature.

“Vi fik brug for Rune som testkonsulent, da vi stod over for en kompleks testopgave, som vi ikke havde kompetencerne til selv at løfte. Rune fik et tungt ansvarsområde, som han gravede dybt ned i og opnåede stor ekspertise inden for. Han udviste stærke analytiske evner, stor grundighed og videbegærlighed. Han er nem at samarbejde med, er meget lyttende og modtagelig for feedback. Uanset hvilke opgaver jeg har givet Rune, har jeg kunnet være helt tryg ved, at han havde styr på det og fik løst opgaverne. Han er meget professionel og vellidt af alle omkring sig, og han har været et af de stærkeste kort i mit team.”

 

Ronnie Degn
Test Manager
Norlys