Jacob Fisker, ekspert testkonsulent hos Key2Quality

Key2Quality hjælper uddannelsesinstitutioner på vej med test

mar 2, 2022 | CSR, Nyheder

Test og kvalitetssikring er stadig så ung en disciplin inden for IT-verdenen, at der ikke findes en decideret uddannelse om test – på trods af at flere og flere virksomheder får øjnene op for vigtigheden af test, og at test er mere omfattende end som så.

Hos Key2Quality vil vi derfor gerne hjælpe de uddannelsesinstitutioner på vej, som viser interesse for test og overvejer at oprette det som fag. Derfor var vi glade for at få muligheden for at afholde et seminar om test for AspIT – en IT-uddannelse for unge og voksne med ASF (autismespektrum-forstyrrelse). AspIT søgte større indsigt i testfaget med henblik på at få afklaret, om det kunne være interessant for dem at oprette et modul om test på deres IT-uddannelse.

“Vi ønsker at gøre noget for vores elever, så de bliver mere attraktive for arbejdsmarkedet. Og når vi ser på jobudviklingen, er det tydeligt, at der er et voksende marked inden for test – at det er noget, som virksomhederne efterspørger”, fortæller Henning Larsen fra AspIt.

Med seminaret ønskede AspIT mere specifikt at blive klogere på spørgsmål som:

  • hvordan arbejder man med testautomatisering og manuel test?
  • hvilke kompetencer kræver det at arbejde med test?
  • hvornår er det en god idé at vælge testautomatisering frem for manuel test – og omvendt?
  • hvad er forskellen på at arbejde med test i en agil kontra traditionel udviklingskontekst?

På baggrund af seminaret er interessen for at oprette test som et modul på uddannelsen ikke blevet mindre hos AspIT.

”Jeg har opnået et mere nuanceret billede af, hvad test og kvalitetssikring er for en størrelse. At det ikke kun handler om at teste, men at sådan noget som planlægning og dokumentation rent tidsmæssigt faktisk fylder en hel del. Og efter min mening passer opgaverne inden for test og kvalitetssikring rigtigt godt til vores elevers personlighed. Så jeg går herfra med en øget interesse for at oprette test og kvalitetssikring som et modul på AspIT”, fortæller Henning Larsen, som regner med et opfølgende seminar hos Key2Quality inden for nær fremtid. Et seminar, som skal handle mere specifikt om de testmetoder og software-typer, det vil være relevant at uddanne eleverne i at bruge.

Kunne du også tænke dig at høre, hvordan Key2Quality kan hjælpe jer med at få test på skemaet eller ind under huden på jeres organisation, så kontakt Margit Sejerkilde på telefon 4940 8060 eller margit@key2quality.dk.

Få besked, når vi har nye blogindlæg eller nyt om kurser

*Påkrævet felt

Relaterede blogindlæg:

Key2Quality donerer 24.000 kr. til Livslinien

Key2Quality donerer 24.000 kr. til Livslinien

Igen i år donerer vi hos Key2Quality 2% af vores overskud til et velgørende formål. I 2021 støttede vi Landsforeningen Autisme, i 2022 gik overskuddet til Børnetelefonen, og i år donerer vi så 24.000 kr. til Livslinien. Alle medarbejdere i Key2Quality har haft mulighed for at komme med forslag til og argumentere for, hvilken god sag overskuddet skulle gå til. Efter en afstemning blandt medarbejderne faldt valget altså på Livslinien.

Vi støtter Børnetelefonen

Vi støtter Børnetelefonen

​”Traditionen tro” donerer vi hvert år 2% af vores overskud til et velgørende formål. Det er medarbejderne i Key2Quality, der i fællesskab beslutter, hvilken god sag der skal have en del af virksomhedens overskud. Sidste år donerede vi til Landsforeningen Autisme, og i år har vi valgt at støtte Børnetelefonen.

En lille arbejdsplads med stor rummelighed

En lille arbejdsplads med stor rummelighed

Lone er vores blæksprutte og hyggetante. Hun er altid glad og smilende, når hun møder ind på kontoret. – En rigtig humørspreder, som sørger for, at alle har det godt, og at det hele ikke bliver for alvorligt. Og så er hun lige så passioneret omkring test som alle os andre. Eller det har hun i hvert fald været. Udadtil er Lone en rigtig K2Q’er. Men Lone ikke er ansat under helt de samme forudsætninger som os andre, da hun er ansat i en fleksstilling.

Key2Quality donerer 15.000 kr. til Landsforeningen Autisme

Key2Quality donerer 15.000 kr. til Landsforeningen Autisme

Glædelig jul til kunder, samarbejdspartnere og alle jer andre! I stedet for at køre rundt med julegaver til vores kunders næsten tomme kontorer, har vi i år valgt at donere 15.000 kr. til Landsforeningen Autisme. Det er 2% af vores første leveårs overskud samt lidt ekstra, som vi putter oveni…