Jacob Fisker, ekspert testkonsulent hos Key2Quality

Indblik i testautomatisering fra et inspirerende seminar!

apr 17, 2023 | Nyheder, Testautomatisering

Torsdag den 30. marts 2023 afholdt vi Quality2Gether med fokus på testautomatisering. Seminaret tog afsæt i test manager Sara Stürups oplæg om Cryptomathics tilgang til testautomatisering. Derefter fik deltagerne mulighed for at udveksle erfaringer og viden om automatiseret test på deres arbejdspladser, med særligt fokus på:

  • Vision: Hvor vil vi gerne hen med testautomatisering?
  • Forhindringer: Hvad skal der arbejdes på for at nå dertil?
  • Styrker: Hvilke kvaliteter kan vi allerede nu trække på?

Deltagerne fik udleveret en planche som inspiration og arbejdsredskab til at nedfælde deres tanker.

Med tilladelse indsamlede vi nogle af de udfyldte plancher og analyserede dem med fokus på tre områder:

1. Ledelsesopbakning
2. Kompetencer
3. Prioritering

Analysen viste, at mange deltagere fremhævede enten stærk ledelsesopbakning som en betydelig styrke eller manglende opbakning som en betydelig forhindring for at implementere automatiseret test. For dem, der ønskede at påbegynde eller øge fokus på automatiseret test, var det afgørende at præsentere en klar vision og at engagere ledelsen i en dialog om fordele, ulemper og nødvendige ressourcer for at gøre automatiseret test til en succes.

Manglende kompetencer var en anden udbredt udfordring. Ledelsesopbakning er også vigtig her, hvis der skal ansættes medarbejdere med de rette kompetencer, eller eksisterende medarbejdere skal opkvalificeres til at kunne levere automatiseret test i høj kvalitet.

Prioritering var det tredje fokusområde for analysen. Testere har travlt, og introduktionen af automatiseret test vil ikke i starten give nogen gevinst, da det kræver tid og ressourcer at få det op at køre. Det er vigtigt at overveje, hvad man vil opnå med automatiseret test, og hvor meget man er villig til at investere på lang sigt. Gevinsten kan ofte være en reduceret release-cyklus, snarere end færre testere. I en agil arbejdsproces, som mange deltagere anvender, er en kort release-cyklus fundamentalt vigtig.

 

Har I i jeres virksomhed brug for hjælp til testautomatisering? Hos Key2Quality kan vi hjælpe jer med testautomatisering – læs hvordan her!

Få besked, når vi har nye blogindlæg eller nyt om kurser

*Påkrævet felt

Billeder fra Quality2gether på Designmejeriet 30. marts 2023:

Relaterede blogindlæg:

Key2Quality donerer 24.000 kr. til Livslinien

Key2Quality donerer 24.000 kr. til Livslinien

Igen i år donerer vi hos Key2Quality 2% af vores overskud til et velgørende formål. I 2021 støttede vi Landsforeningen Autisme, i 2022 gik overskuddet til Børnetelefonen, og i år donerer vi så 24.000 kr. til Livslinien. Alle medarbejdere i Key2Quality har haft mulighed for at komme med forslag til og argumentere for, hvilken god sag overskuddet skulle gå til. Efter en afstemning blandt medarbejderne faldt valget altså på Livslinien.

Vi støtter Børnetelefonen

Vi støtter Børnetelefonen

​”Traditionen tro” donerer vi hvert år 2% af vores overskud til et velgørende formål. Det er medarbejderne i Key2Quality, der i fællesskab beslutter, hvilken god sag der skal have en del af virksomhedens overskud. Sidste år donerede vi til Landsforeningen Autisme, og i år har vi valgt at støtte Børnetelefonen.

En lille arbejdsplads med stor rummelighed

En lille arbejdsplads med stor rummelighed

Lone er vores blæksprutte og hyggetante. Hun er altid glad og smilende, når hun møder ind på kontoret. – En rigtig humørspreder, som sørger for, at alle har det godt, og at det hele ikke bliver for alvorligt. Og så er hun lige så passioneret omkring test som alle os andre. Eller det har hun i hvert fald været. Udadtil er Lone en rigtig K2Q’er. Men Lone ikke er ansat under helt de samme forudsætninger som os andre, da hun er ansat i en fleksstilling.

Key2Quality hjælper uddannelsesinstitutioner på vej med test

Key2Quality hjælper uddannelsesinstitutioner på vej med test

Hos Key2Quality vil vi gerne hjælpe de uddannelsesinstitutioner på vej, som viser interesse for test og overvejer at oprette det som fag. Derfor var vi glade for at få muligheden for at afholde et seminar om test for AspIT – en IT-uddannelse for unge og voksne med ASF (autismespektrum-forstyrrelse).

Key2Quality donerer 15.000 kr. til Landsforeningen Autisme

Key2Quality donerer 15.000 kr. til Landsforeningen Autisme

Glædelig jul til kunder, samarbejdspartnere og alle jer andre! I stedet for at køre rundt med julegaver til vores kunders næsten tomme kontorer, har vi i år valgt at donere 15.000 kr. til Landsforeningen Autisme. Det er 2% af vores første leveårs overskud samt lidt ekstra, som vi putter oveni…