Jacob Fisker, ekspert testkonsulent hos Key2Quality

Sådan var mit aspirantforløb – Alberte Sørensen

maj 9, 2023 | Aspirantforløbet, Nyheder

Da Alberte Sørensen færdiggjorde sit aspirantforløb hos Key2Quality 1. maj 2023, stillede vi hende en række spørgsmål om, hvordan hun havde oplevet forløbet. Her er hendes refleksioner.

Hvad tænker du om, at du er færdig med aspirantforløbet?

Jeg tænker, at jeg er blevet bekræftet i, at jeg er landet på den rette hylde. Og at min tilgang til test stemmer rigtig godt overens med, hvordan man bør gøre – særligt på grund af min ofte lidt skeptiske måde at tænke på. Men også fordi det falder mig meget naturligt at gå struktureret og logisk til værks, som man netop bør gøre i forhold til test.

Hvordan har det været at starte sin testkarriere som aspirant?

Det har været fedt, fordi det har været så fleksibelt: ”Du skal have de her tre kurser”-ish og ud på en længere kundeopgave.

Jeg er glad for, at det er blevet prioriteret, at vi aspiranter har været afsted på opgaver med mere erfarne testkonsulenter, så der altid har været en masse læring lige ved hånden, så at sige. På den måde kan vi selv styre, hvor selvstændige vores opgaver skal være – vi kan bruge den erfarne kollega mere eller mindre, efter behov og opgavens natur.

Så det har været en god start på min karriere. Også fordi der har været andre aspiranter, så jeg har haft nogen at spejle mig i.

Hvad har været din største udfordring under aspirantforløbet?

Hos Norlys fik jeg mulighed for både at fungere som testanalytiker, testkoordinator og teamlead. Det var rigtig fedt for mig at prøve at indtage rollen som teamlead. Samtidig var det nok én af de største udfordringer for mig under forløbet – at jeg skulle lægge noget ansvar fra mig og uddelegere opgaver fremfor at løse dem alle sammen selv.

En helt anden type udfordring for mig har været at skulle vænne mig til, at der som konsulent er perioder, hvor man ikke er tilknyttet en kunde. Efter jeg afsluttede min opgave hos Norlys, har jeg jo haft en periode ”på bænken”. Det har dog lært mig at forstå, at jeg sagtens kan skabe værdi internt i de perioder. Jeg har bl.a. lavet undervisningsmateriale til vores kurser, lavet en caseopgave til Special Minds og lavet en TPI assessment sammen med Gitte Ottosen.

Hvordan har du benyttet dig at dit bagland hos Key2Quality?

Jeg har især benyttet mig af min kollega Christian Ottosen, som både er min buddy og var min go-to-guy hos Norlys. Hvis jeg har været i tvivl om noget i forhold til mine opgaver hos Norlys – eller hvad som helst andet – har jeg altid kunnet gå til ham. Jeg har benyttet mig meget af den faglighed, der var til rådighed hos ham.

Jonas Sloth, som er leder af aspirantteamet, har i højere grad givet mig gode råd om det at være konsulent – for eksempel i forhold til de kutymer, der er, når man indtræder i rollen som konsulent.

Derudover har det været rart at være en del af et hold af aspiranter, som man kan spejle sig i – som man er i samme båd som, og som møder de samme udfordringer. Teambuilding-dagen med aspirantholdet var en kæmpe fornøjelse, fordi den var med til at gøre, at vi – selvom vi ikke altid er til stede samtidig på kontoret – stadig føler os som et team.

Hvordan vil du selv beskrive din udvikling gennem det seneste år?

Jeg har fået RIGTIG meget mere testfaglighed – selvfølgelig gennem certificeringerne men også via mit arbejde hos Norlys, mit arbejde med TPI assessment sammen med Gitte Ottosen, caseopgaven for Special Minds og arbejdet med undervisningsmaterialet – det hele har bidraget til, at jeg forstår mere og mere. Meget af den viden, jeg har tilegnet mig for at kunne løse opgaverne, har jeg samtidigt skulle formidle videre, og det tror jeg har været med til at øge min egen forståelse endnu mere.

Hvilken retning ser du dig selv gå i fremover?

På sigt forestiller jeg mig, at jeg ender som test manager. Men i første omgang ser jeg mig selv som testanalytiker. Jeg ser lidt testanalyse som et skridt på vejen for mig til at blive test manager. Jeg vil gerne være rigtigt dygtig til testanalyse og have en mere dybdegående forståelse for testfaget, inden jeg som test manager potentielt skal agere på et mere overordnet niveau.  

Få besked, når vi har nye blogindlæg eller nyt om kurser

*Påkrævet felt

Relaterede blogindlæg:

Vi støtter Børnetelefonen

Vi støtter Børnetelefonen

​”Traditionen tro” donerer vi hvert år 2% af vores overskud til et velgørende formål. Det er medarbejderne i Key2Quality, der i fællesskab beslutter, hvilken god sag der skal have en del af virksomhedens overskud. Sidste år donerede vi til Landsforeningen Autisme, og i år har vi valgt at støtte Børnetelefonen.

En lille arbejdsplads med stor rummelighed

En lille arbejdsplads med stor rummelighed

Lone er vores blæksprutte og hyggetante. Hun er altid glad og smilende, når hun møder ind på kontoret. – En rigtig humørspreder, som sørger for, at alle har det godt, og at det hele ikke bliver for alvorligt. Og så er hun lige så passioneret omkring test som alle os andre. Eller det har hun i hvert fald været. Udadtil er Lone en rigtig K2Q’er. Men Lone ikke er ansat under helt de samme forudsætninger som os andre, da hun er ansat i en fleksstilling.

Key2Quality hjælper uddannelsesinstitutioner på vej med test

Key2Quality hjælper uddannelsesinstitutioner på vej med test

Hos Key2Quality vil vi gerne hjælpe de uddannelsesinstitutioner på vej, som viser interesse for test og overvejer at oprette det som fag. Derfor var vi glade for at få muligheden for at afholde et seminar om test for AspIT – en IT-uddannelse for unge og voksne med ASF (autismespektrum-forstyrrelse).

Key2Quality donerer 15.000 kr. til Landsforeningen Autisme

Key2Quality donerer 15.000 kr. til Landsforeningen Autisme

Glædelig jul til kunder, samarbejdspartnere og alle jer andre! I stedet for at køre rundt med julegaver til vores kunders næsten tomme kontorer, har vi i år valgt at donere 15.000 kr. til Landsforeningen Autisme. Det er 2% af vores første leveårs overskud samt lidt ekstra, som vi putter oveni…