Alberte Sørensen – testkonsulent

Alberte Sørensen

Testkonsulent

+45 4940 2763 | alberte@key2quality.dk

​Som testkonsulent hos Key2Quality har Alberte opnået erfaring med bl.a. testanalyse, testdækning samt udarbejdelse og ikke mindst forbedring af testcases. Med disse opgaver har Alberte videreudviklet sine kompetencer inden for test og har eksempelvis fået et bredt indblik i, hvad god test skal kunne omfavne.

Samtidig har hun opnået erfaring som team lead med ansvaret for at planlægge, koordinere og udføre test – en rolle, som hun befinder sig godt i, og som hun gerne vil videreudvikle.

Alberte er uddannet Cand.IT i Informationsvidenskab fra Aarhus Universitet i 2021. I løbet af sin tid hos Key2Quality har hun desuden taget flere certificeringer: I 2022 blev hun certificeret i ISTQB Foundation og ISTQB Foundation Agile Extension. I 2023 er hun blevet certificeret Professional Scrum Master og i TMAP: High-Performance Quality Engineering.

Alberte har en struktureret tilgang til sit arbejde og arbejder gerne selvstændigt, men hun trives i høj grad også, når hun indgår i et team. Derudover er hun omstillingsparat og har et godt overblik – også under travlhed. Alberte nyder at blive udfordret af de forskellige projekter, hun arbejder med, og hun er heller ikke bange for selv at udfordre, hvad der sker. Hun er hurtig til at sætte sig ind i ny viden og kan godt lide at fordybe sig og at analysere. Hun holder dog mindst lige så meget af procesoptimering – at forbedre rammerne for test, hvis der er behov for det.

“Vi fik brug for Alberte som testkonsulent, da vi stod over for en kompleks testopgave, som vi ikke havde kompetencerne til selv at løfte. Alberte har fungeret som teamlead og haft ansvaret for at hjælpe sin gruppe i mål. Hun blev hurtigt selvkørende og et forbillede for gruppen – én, som teamet gik til for at få hjælp. Da det begyndte at brænde på i en anden gruppe, hjalp Alberte dem med at genvinde kontrollen og overblikket. Hun deler gerne ud af sin viden, når nogen har brug for det. Hun er desuden meget opsøgende, proaktiv og ikke bange for at udfordre – hun siger til, hvis der er noget, man skal være opmærksom på. Hun er omstillingsparat og i stand til at se det store billede. Uanset hvilke opgaver jeg har givet Alberte, har jeg kunnet være helt tryg ved, at hun havde styr på det og fik løst opgaverne. Hun er meget professionel og vellidt af alle omkring sig, og hun har været et af de stærkeste kort i mit team.”

 

Ronnie Degn
Test Manager
Norlys