Alberte Sørensen – junior testkonsulent

Alberte Sørensen

Junior testkonsulent

+45 4940 2763 | alberte@key2quality.dk

​Som junior testkonsulent hos Key2Quality har Alberte opnået erfaring med bl.a. testanalyse, testdækning samt udarbejdelse og ikke mindst forbedring af testcases. Med disse opgaver har Alberte videreudviklet sine kompetencer inden for test og har eksempelvis fået et bredt indblik i, hvad god test skal kunne omfavne. Samtidig har hun opnået erfaring som team lead, hvor hun har ansvaret for at planlægge, koordinere og udføre tests.

Alberte er certificeret i ISTQB Foundation og ISTQB Foundation Agile Extension i 2022. Derudover er hun uddannet Cand.IT i Informationsvidenskab fra Aarhus Universitet i 2021 og har gennem sin uddannelse og erhvervserfaring tilegnet sig en bred vifte af kompetencer indenfor blandt andet kommunikation, IT, organisationsanalyse og samarbejde. Hun har fundet særlig interesse for optimering og implementering af systemer og arbejdsgange, og hun synes, at test er en helt essentiel del af dette. På sin kandidat i Informationsvidenskab havde Alberte fokus på forbindelsen mellem mennesker og IT, særligt med henblik på systemers brugervenlighed, hvilket hun i høj grad synes kan opretholdes gennem test.

Alberte har gode erfaringer med at arbejde selvstændigt, men hun trives i høj grad også, når hun indgår i et team. Derudover trives hun under travlhed og nyder at blive udfordret af de forskellige projekter, hun arbejder med. Gennem både sin studietid og sit arbejdsliv har Alberte lagt stor vægt på god kommunikation, samarbejde og planlægning, og hun har en struktureret tilgang til sit arbejde.

“Vi fik brug for Alberte som testkonsulent, da vi stod over for en kompleks testopgave, som vi ikke havde kompetencerne til selv at løfte. Alberte har fungeret som teamlead og haft ansvaret for at hjælpe sin gruppe i mål. Hun blev hurtigt selvkørende og et forbillede for gruppen – én, som teamet gik til for at få hjælp. Da det begyndte at brænde på i en anden gruppe, hjalp Alberte dem med at genvinde kontrollen og overblikket. Hun deler gerne ud af sin viden, når nogen har brug for det. Hun er desuden meget opsøgende, proaktiv og ikke bange for at udfordre – hun siger til, hvis der er noget, man skal være opmærksom på. Hun er omstillingsparat og i stand til at se det store billede. Uanset hvilke opgaver jeg har givet Alberte, har jeg kunnet være helt tryg ved, at hun havde styr på det og fik løst opgaverne. Hun er meget professionel og vellidt af alle omkring sig, og hun har været et af de stærkeste kort i mit team.”

 

Ronnie Degn
Test Manager
Norlys